Chang

20110713-043720.jpg

Surin staat in de Isaan bekend als de olifantenstad. Het jaarlijkse olifantenfestival in september trekt tienduizenden bezoekers. En drieduizend olifanten die beschilderd en opgetuigd door de straten trekken. Maar goed het is nu juli en dus zijn de olifanten gewoon aan het werk op het land of her en der aan het bijverdienen. Bijvoorbeeld bij de optocht ter gelegenheid van Buddha’s geboortedag, maar die was pas ’s avonds.

’s Morgens gingen we naar het regionale olifantenhoofdkwartier in Ban Tha Klang. Daar is het Elephant Study Center gevestigd, maar het is toch meer een olifantenshow. Hoewel knuffelen met een olifant de tweede plaats inneemt na dolfijnenzwemmen, hebben we toch gemengde gevoelens bij het circus dat werd opgevoerd. Dansende olifanten, pijltjesgooiende olifanten, schilderende, voetballende, hulahoopende… Nou ja, dat werk.

We hebben betere herinneringen aan het Elephant Nature Park bij Chiang Mai waar we twee jaar geleden waren. ENP is een opvangcentrum voor getraumatiseerde straatolifanten die opgevangen worden in een ruime valei. Ook een sterk commerciële onderneming, maar een stuk vriendelijker. De olifanten lopen daar gewoon los, hoeven geen kunstjes te doen en het programma is vooral gericht op voorlichting. ENP – ESC 4 – 0 wat ons betreft.

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in Thailand en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.