Topdag; Wax Candle Parade

20110716-091550.jpg

Bottum line up front: wat een geweldige dag. We hadden een ontbijtje bij elkaar gescharreld bij de 7-11, zodat we bijtijds op het parcours van de grote kaarsenparade zouden zijn. Ons hotel Phadaeng Mansion verzorgt namelijk geen ontbijt, maar heeft wel een kleine eetruimte en gratis koffie, thee en warme chocolade. Nette kamers voor 500 baht, maar dubbel op vrijdag en zaterdag vanwege het festival. Niet onbillijk. Afijn, we waren goed op tijd, zodat we rustig ons konden voorbereiden. Er waren banken die water en zonnekleppen uitdeelden, gratis energiedrankjes en talloze eetstalletjes. Deze met de insecten hebben we alleen maar bekeken.

20110716-092222.jpg

Rond negen uur begon de optocht. Naast alle waswagens, waren er vooral heel veel wagens met harde muziek en duizenden (echt) duizenden danseressen. Filmpje:

Mooie afwisseling met de vele wagens, waar het allemaal om begonnen is. Nou ja, het is eigenlijk begonnen als religieus feest. Na deze volle maan blijven de monniken drie maanden lang in hun tempels. Ook leken beloven iets. Bijvoorbeeld drie maanden geen alcohol drinken. Geen idee of ze dat ook echt volhouden, maar de start wordt uitbundig gevierd. Ik vrees dat het een beetje een fotoblog wordt.

20110716-093312.jpg

Tussendoor ook veel pickups met Thaise meisjes die alleen maar mooi hoeven te wezen.

20110716-093517.jpg

En ook een aantal Thaise jongens, die van dat genderfeit niet geheel overtuigd zijn. Op een gegeven moment werd het een quiz om te gokken of ze echt of kàthoey zijn.

20110716-093742.jpg

De optocht duurde alles bij elkaar een uur of vier. Daarbij was het zo heet dat er bijna niet tegen op te drinken was. In de schaduw 33-34 graden, maar het zonnetje scheen af en toe flink. De pas aangeschafte parapluus deden ook goed dienst als parasols. Frank moest zelfs even bijkomen van de hitte in een electronicazaak. De lieve eigenaars kwamen meteen met coldpacks aanzetten. Frank was niet de enige die last had van de hitte. Ook de danseresjes moesten verzorgd worden met hectoliters water en kilometers wc-papier. Wij komen na de optocht even bij met airco en pizza in Pepper restaurant. Vervolgens siesta, waarin we de route voor komende week verzinnen. Daarvoor hebben we treinkaartjes nodig, die gelukkig telefonisch besteld kunnen worden. Maar vervolgens binnen 24 uur in Bangkok moeten worden afgehaald. Niet geheel doordachte logistiek zullen we maar zeggen. Daarom met de hele bups in de songthaew naar het station, waar we snel de kaartjes bemachtigen. Marit is nu al weer blij met het vooruitzicht van een nachttrein. Daarna gaan we terug naar het stadspark, waar we in een niet eerder bezochte hoek een door internationale kunstenaars gemaakte wasbeelden verzameling aantreffen. En een fotoopportunity met de stadsnaam in was.

20110716-100634.jpg

En natuurlijk weer de nodige wasactiviteiten. Wasschilderijtjes maken met gekleurde was im speciale mallen. Hoeveel Nederlandse jongens van 10 kunnen schilderen in zo’n omgeving?

20110716-100906.jpg

Ondertussen geeft Hans het laatste intervieuw van de dag aan een groep studenten. Die allemaal waren weggestuurd met dezelfde opdracht: stel 5 buitenlandse toeristen 5 vragen en maak een foto. Met 500 keer meer studenten dan toeristen was dat bijna een dagtaak vandaag.

20110716-101402.jpg

Maar een mooie dagtaak. Op een geweldige dag.

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in Thailand en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.