Unknown Mukdahan

20110719-091448.jpg

Ploy Palace hotel mag dan wat rafelrandjes vertonen, dat geldt zeker niet voor het uitgebreide ontbijtbuffet. Goed eten, want we gaan vandaag de bush in. Nou ja een beetje dan. Het Mukdahan National Park staat op het programma. De eerste de beste songthaew gaat die kant op, dus we stappen in. 400 meter verderop stopt de songthaew, want de vrouw van de chauffeur moet naar de dokter, dus we stappen uit.

We gooien de charmes weer in de strijd en een paar minuten later stopt een grote pickup met man, vrouw en zoon en no english. Onze bestemming is keurig door het baliepersoneel vam het hotel op een kaartje gezet, maar het leidt nauwelijks tot een spoor van herkenning. We wijzen op de bak van de pickup, krijgen een knikje en klimmen erin. 80 in de bak van een pickup is best wel snel, waardoor we een kwartiertje later bij de afslag van het park zijn. Die afslag neemt vaders, dus we hebben mazzel en verwachten bij de ingang van het park te worden afgezet. Het lijkt er echter op dat we geadopteerd zijn, want de familie betaald ondanks uitgebreid protest onzerzijds de toegang tot het park, regelt water en gaat gezellig mee het park in. Wat op teenslippers al een prestatie op zich is.

Mukdahan park afficheert zich officieel als “unknown”. Het bestaat deels uit aparte rotsformaties en deels uit jungle en watervalletjes. We dwalen en verdwalen zo’n drieeneenhalf uur door het park. De afstand die we lopen stelt niet veel voor, maar de hoogteverschillen en de hitte maken het toch een pittig tripje. Ultieme bestemming is een waterval, maar het heeft blijkbaar onvoldoende geregend en Marit is niet onder de indruk; “de wc in het hotel is nog spectaculairder”. Het is goed heet, dus het water stroomt er net zo snel uit als dat we het erin gieten. De cola’s bij terugkeer bij het visitorcentre lijken ook wel te verdampen. De parkeerwacht regelt een lift terug naar Mukdahan bij een oud directeur van het park, die ons keurig voor het hotel afzet. Lief volk, die Thai.

Na het zwemmen maken we een rondje over de nachtmarkt, maar besluiten op basis daarvan toch in hotel te eten. De eetzaal is leeg, op ons, de pianist en vijf zangeressen na. De beste zangeres willen we julle niet onthouden:

Advertenties

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in thailand en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s