Flashpacking

20110727-094952.jpg

Gesprekje met Lyn, een Engelse backpackster in onze lounge van het VN guesthouse. Hoe het is om met kinderen te reizen (98% leuk en twee procent frustratie) en over hoe wij reizen. Toch wel medium luxe hotels meestal met herniavriendelijke bedden en alle andere modcons. Eigenlijk zijn jullie flashpackers is haar conclusie. Flashpackers? Ja flashpackers; dat zijn luxe yuppie backpackers, die reizen met allerlei electronische gadgets en zo. Oookéé. Niet helemaal overtuigend, omdat ze het verteld met een iPhone in haar hand.

We zijn dus flashpackers en dus nemen we de luxe minibus naar Hua Hin, de meest mondaine badplaats van Thailand. Kent er iemand een andere stad die overal gratis Wifi aanbiedt? Zo mondain dus. De bus doet er drie uur over, waarna we keurig worden afgezet bij het Thipuray city hotel. Geheel in stijl luxe kamers geboekt, want we zitten in de laatste week van de vakantie (zucht) en er moet ook een beetje uitgerust worden van inmiddels dik 2500 afgelegde kilometers.

Hua Hin heeft veel weg van euh… Kusadasi, de Panne, Bodrum, Deauville etc. en dan allemaal in het voorseizoen. Een badplaats dus me alles wat erbij hoort, maar met onvoldoende klanten. Nou vinden wij na de totaal 20 toeristen die we gezien hebben in de Isaan het hier natuurlijk gigantisch de Kalverstraat, maar schattingsgewijs draaien ze nauwelijks op 10 procent van de capaciteit. Toch blijft de middenstand vriendelijk en niet opdringerig, waarbij ik een uitzondering maak voor de zesduizend kleermakers die mij allemaal in het pak willen naaien. Wel vriendelijk, maar ook licht opdringerig.

We maken een rondje, eten geweldig lekker (en veel) Indiaas, beetje strand, zwembadje in het hotel, nachtmarkt, pizza; het begint bijna op vakantie te lijken. De dames zijn kledingtechnisch in de orienterende fase en de camera van Pa wordt gebruik als electronische passpiegel.

20110727-101957.jpg

Die nachtmarkt gaat ons nog een hoop geld kosten vrees ik. Maar daar zit een beetje flashpacker niet mee.

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in Thailand en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.