Slow train to Anuradhapura

20130730-090056.jpg
Na het verhaal van Saleem over de tsunami, was een verhaal over onze reispijntjes verder weinig gepast. Maar die zijn er wel natuurlijk 😉 . Onze trein was maar een half uurtje te laat. We werden door Saleem naar de plek gebracht met de meeste kans op een zitplaats, maar helaas; ook die tweede klas wagon was helemaal vol. Terwijl we toch het royale bedrag van € 2,20 hadden betaald voor de meest luxe afdeling. Het begon dus met staan, maar Marit en Frank kregen al gauw allebei een zitplaatsje aangeboden door een vriendelijke Sri Lankaanse familie. Als er plek is voor drie op twee stoelen, dan is er ook plek voor vier. Het aardige van openbaar vervoer is toch wel het contact met de lokale bevolking.

20130730-200430.jpg
Rond twee uur waren we in Colombo en zaten we bijna weer op de oorspronkelijke dienstregeling. Maar ja, een groot deel van het spoornet is enkel uitgevoerd, dus er moet toch gewacht worden op vertraagde tegenliggers. Voordeel was wel dat een groot deel van pasagiers in Colombo uitstapten en we dus zitplaatsen voor ons vieren hadden.

20130730-091803.jpg
Het is erg warm en het duurt, maar om 1900 uur zijn we dan toch in Anuradhapura. We worden opgepikt door Khaan van het White House Hotel. Volgens de website ‘an extraordinary world fashioned for uninterrupted, luxurious peace’. OK dan, maar dan wel met Fawlty Towers trekjes. Zo is de douche handig gemonteerd net achter de wasbak, zodat er zeker niet meer dan één persoon van de badkamer gebruik kan maken. De airco valt om de vijf minuten uit en het openlucht restaurant wordt ook gebruikt als parkeerplaats. Na de luxe van Gallindawatta is het goed om te beseffen dat we toch weer in Azië zijn.

20130730-200139.jpg
“Our spacious bathrooms include a large bathtub and a commodious counter for your comfort.”

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in Sri Lanka en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.