Digitaal eindexamen in Salamanca

20140506-214516.jpg
Van Segovia naar Salamanca is het een uur of twee rijden en daarna nog een minuut of tien zoeken naar het hotel. Salamanca Suites ligt midden in de stad op twee keer vallen van de Plaza Mayor. Opnieuw een voetgangersgebied en weer politiemannen, maar deze keer rijden ze alleen maar voor naar de parkeergarage. Salamanca Suites is een gloednieuw hotel in een pud gebouw, waar keurige mini-apartementjes in gemaakt zijn. Met supervriendelijk personeel, dus we zitten goed.

20140506-215206.jpgwe zitten sowieso goed, want Salamanca zou de mooiste stad van Spanje zijn. Wij kennen nog lang niet alles, maar zijn geneigd mee te gaan in die bewering. Het is én een oude bischopsstad én een oude universiteitsstad. Sinds de Spanjaarden Salamanca terugveroverden op de Moren zijn er kosten nog moeite gespaard om er iets moois van te maken. Van een kilometer of vijf afstand ziet de stad er schitterend uit; dan pas echt zie je hoe groot de tweelingkathedraal is. Helaas weinig kans gehad om een foto te maken met 120 op de snelweg.

20140506-215837.jpg Als je de kikker spot op het ta
Eau voor de Universiteit heb je een royale tijd geluk. Logisch dat de studenten hier eerst even langsgingen voordat ze examen deden. Dat examen was trouwens redelijk digitaal. Als je dacht dat je genoeg geleerd had meldde je je aan voor het eindexamen. En het enige examen. Na een mis werd je 24 uur opgesloten in de kathedraal en mocht je je voorbereiden op twee speciale onderwerpen. Daarna werd je één uur overhoord door de rector en hoogleraren. Slaagde je, dan kreeg je een A en was het feest. Slaagde je niet voor je enige poging, dan werd je de stad uitgezet en mocht je nooit meer terugkomen.

20140506-215908.jpgWij zijn nier tekort en willen zeker nog een keertje terugkomen. Niet voor de studie, maar om lekker de toerist uit te hangen. Alleen al de oude en nieuwe kathedraal vragen erom heel wat uren meer door te brengen. Wel vermoeiend allemaal, de Spanjaarden eten nogal laat…

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in Spanje en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Digitaal eindexamen in Salamanca

  1. examenfeest zegt:

    Dat klinkt wel heel radicaal! Dan hebben we in Nederland toch een iets fijner systeem, met als die herkansingen, overgangsjaren en zelfs Volwassen onderwijs waarbij je enkel de vakken hoeft te doen waarvoor je onvoldoende staat. En ondanks die veel soepelere leertrajecten is elk eindexamen een feestje waard! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.