On the road again; Bangkok revisited.

20140721-214222.jpg
Met een logistieke operatie die het beste als “Just in Time” te omschrijven is werd de zaterdag doorgebracht. Hoewel de reisfamilie een zekere routine heeft ontwikkeld is die nooit afgerond voor een uur of tien ’s avonds de dag voordat we vertrekken. Met een witbiertje en een witte wijn beon de vakantie echt. Slapen was toch nauwelijks mogelijk met temperaturen die royaal boven die van Thailand lagen.

Ook de volgende morgen om half vijf leek het erg Thais allemaal. Een enorme wolkbreuk zorgde voor een half uurtje vertraging, maar die hadden we ingecalculeerd, dus om kwart voor zeven zaten we op Schphol aan het ontbijt.

20140721-214409.jpg
Na MH17 durf je het bijna niet meer, maar met dit KLM-toestel vlogen we naar Parijs. We hadden wat vertraging, maar het kon lijden met bijna vijf uur overstaptijd. De ereaders waren er goed voor.

De Airfrance vlucht naar Bangkok zat mudjevol met bijna 500 veelal Nederlandse vakantiegangers. Toch leuk om te zien hoe de Franse nationale volksaard toch blijft doorklinken ook in het gezamenlijke AirFrance-KLM tijdperk. De AF maaltijden zijn beter en er wordt zonder te vragen sowieso aan iedereen van alle leeftijden een flesje rode wijn en een flesje port bij de maaltijd verstrekt. Beschaafd land.

20140721-215732.jpg

De vlucht naar Bangkok duurt 10.30 uur. Voldoende tijd voor films en spelletjes en voor een kwart van de reisfamilie ook voor een dutje. In Bangkok verloopt alles smooth, binnen drie kwartier zitten we in de taxi. Ons hotel iSanook is zo nieuw dat de meeste taxichauffeurs het nog niet kennen. Die van ons zeker niet, maar ook dat wordt met zeven telefoontjes opgelost. Om 0930 liggen we in bed voor de broodnodige achterstallige nachtrust.

Tegen de avond lopen we naar de rivier en maken een sunsetcruise op de Chao Praya. Nou ja, we nemen de openbare boot, maar het effect is hetzelfde. We spoelen aan op Khao San Road, het backpackerparadijs waar Westerlingen Thailand ontvluchten en Thais komen om westerlingen te bekijken. Na de eerste Som Tan en groene curry is het al weer bedtijd. Morgen meer.

Advertenties

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in Thailand en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op On the road again; Bangkok revisited.

  1. Jan en Ingrid zegt:

    Opnieuw leuk om met jullie mee te lezen! Klinkt allemaal bekend. Geniet er van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.