Amerikaanse historie en Nicolas Cage

20150503-193114.jpg
Vandaag een dagje Amerikaanse geschiedenis. Van de dik 20 Smithsonian musea is het Museum of American History Hans’ absolute favoriet. Hoewel de helft op dit moment gesloten is vanwege renovatie blijft er in de rest van het museum genoeg te zien over. Nou ja, museum, het zijn er eigenlijk een stuk of vier, vijf, zo groot is het.

20150503-195436.jpg
We doen eerst een rondleiding met Anna, die ons langs de hoogtepunten va het museum leidt. Daar hoort de eerste trein in Amerika bij, maar ook de jurken die de Amerikaanse presidenstvrouwen droegen bij het inaugurele bal van hun echtgenote. Vreemd genoeg is dat dus het populairste stuk van het museum.

20150503-195642.jpg
Wij zijn wat enthousiaster over de transportafdeling.

20150503-195748.jpg
En het gedeelte America at War. Overigens hoeft ons eigen Militaire Museum in Soesterberg zich nergens voor te schamen, het haalt minstens hetzelfde niveau.

20150503-200025.jpg
Na American History verplaatsen we naar de National Archives. Ook daar een geweldige tentoonstelling met heel veel originele documenten, waaronder de Eerste Amerikaanse Grondwet. Bekend van de film National Treasure, waar Nicolas Cage de grondwet steelt. Helaas mag er niet gefotografeerd worden, maar dat wordt gecompenseerd door voldoende drama op het moment dat we naar buiten lopen. Buiten staan wat straatverkopers ruzie te maken en binnen twee minuten kom er heel veel politie met de bekende sirenes aan. Gelukkig geen Baltimore taferelen. Zoveel drama hoeven we nou ook weer niet.

Advertenties

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in USA en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s