Toch geen Big Yellow Taxi

20150802-184500.jpg
Vriendin Ankie G. maakte zich op Facebook een beetje zorgen of we wel genoeg aan luieren toekwamen. Jawel hoor, de backpackers zijn tegenwoordig ook een beetje flashpacker en checkten in in het Hatten hotel in Malacca.

20150802-184732.jpg
In de ouderslaapkamer troffen we deze medewerker aan die met twee vrienden probeerde de gootsteen te ontstoppen. We werden snel overgeboekt naar een andere kamer.

20150802-184855.jpg
’s Nachts bleek dat die tweede kamer andere nadelen had. De riolering stonk en het bed piepte en kraakte. Wij ’s morgens weer naar de oorspronkelijke kamer, waar de verstopping inmiddels opgelost was. In de tussentijd ging Hans de was doen en in het hotel ging het brandalarm af waarna Mirjam en de kids 12 verdiepingen naar beneden liepen en op de begane grond de enigen bleken te zijn die zich over het alarm echt zorgen maakten.

20150802-210718.jpg
Afijn, met het prima ontbijt mee waren we zo lang bezig dat we om 1200 uur op het heetst van de dag buiten stonden. Het patroon mag inmiddels bekend worden veronderteld. Frank was vandaag de reisleider en had het maritieme museum uitgekozen als doel.

20150802-210216.jpg
Een keuze waar Marit het helemaal mee eens was. Het eerste deel van he museum is ondergebracht in een nagebouwd schip en gaat vooral over de geschiedenis van Malakka. Uiterst gunstig gelegen tussen oost en west en de moesson-winden werd het al vroeg een handelscentrum. Na de Chinezen kwamen de Portugezen, Nederlanders en Engelsen en allemaal verdienden ze dik aan de belastingen die ze op de handel hieven.

20150802-185158.jpg
We maakten een toeristisch rondje door de stad, waar we twee keer eerder waren geweest. Gisteren waren we nog een beetje bang dat ze ook dit paradijs geasfalteerd hadden en er een parkeerplaats van hadden gemaakt, maar het valt mee. Ja, er zijn wat winkelcentra bijgekomen en ja het is behoorlijk druk deze zondag, maar de stad heeft zijn vriendelijke uitstraling behouden. Geen Big Yellow Taxi dus gelukkig.

20150802-211257.jpg
In de ruine van de oude Nederlandse kerk is Sazali aan het werk. De straatarties maakt tussen de oude Nederlandse grafstenen leuke tekeningen van Malakka. Hij praat graag en verteld o.a. dat de hij de winkel die hij had in de oude stad niet langer kon veroorloven, omdat alle oude shopouses worden omgebouwd tot hotels en Airbnb-apartementen. Van de straatverkoop kan hij overigens goed zijn familie onderhouden en hij betaalt ook nog eens wat minder belasting.

20150802-211833.jpg
We scoren wat tekeningen en gaan daarna lekker zwemmen in het hotel. Luieren zeg maar.

Advertenties

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in Maleisië en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Toch geen Big Yellow Taxi

  1. Arco en Daniël zegt:

    Toch wel weer erg leuk jullie verslagen te lezen hoor…;) Af en toe een beetje spartaans…..maar goed…;) De mooie herinneringen blijven….hahaha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s