Basikal, basikal, basikal, I want to ride my….

20150804-194557.jpg
Een van de aardige kanten van de taal in Maleisië is dat het bijna hetzelfde Maleis is als in Indonesië. Tenminste voor de oude woorden. De moderne woorden zijn van de voormalige kolonisator en in Indonesië dus Nederlands (handdoek, gordijn en alles met auto’s) en in Maleisië Engels. Een fiets is dus Basikal en ons hotel heeft er gratis te leen. Twee mountainbikes en een tandem om precies te zijn, maar niemand rijdt erop, terwijl het hotel toch minstens 800 kamers heeft. De Chinezen en Sngaporezen die de voornaamste clienteel vormen fietsen blijkbaar niet.

20150804-195055.jpg
Terwijl er toch een fietspad is. Nou ja, precies één fietspad dus waar de rest van de weggebruikers zich niets van aantrekt. Het is dus opletten geblazen als Mirjam en Hans een rondje gaan fietsen. Mirjam maakt een klein rondje, Hans fietst er nog een grotere achteraan.

20150804-201644.jpg
Bijna net de Rottemeren met een echte Hollandse molen en een Hollands stadhuis. En voortdurend erg opletten voor auto’s die de fietsen dus nauwelijks gewend zijn. Rechtdoor op dezelfde weg gaat echt niet voor. Toch ben je niet de enige fietser op de weg. Malakka is een van de weing steden waar de fietsrikshaw dapper stand houdt. Of eigenlijk gered wordt door de toeristen.

20150804-195613.jpg
Waar de Chinezen dus niet zelf fietsen, vallen ze massaal voor de uitbundig versierde, met beatboxen uitgeruste rikshaws. We spraken een paar rikshawwallahs en die waren best tevreden over hun job. Waar de helft van de Maleisers niet meer dan 1600 Ringit (€ 400) per maand verdiend, vragen en krijgen zij 40 ringgit per uur. En er is meer dan genoeg werk. Al moet je wel je karretje een beetje bij de tijd houden. Frozen was erg populair, maar hier is een selectie:

20150804-201146.jpg

Advertenties

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in Maleisië en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s