Zomers Soomaa 

In Uulu werden we vandaag wakker. Haast hadden we niet. Uulu, “oeloe”: het is wel een passende naam voor deze plek, nederzetting?! Alle basisvoorzieningen zijn er hoor, in Uulu, zeker. De bossen zijn ook groen en zo, maar een mens wil ook wel eens iets anders zou je denken.

Kijk dat wij hier zijn heeft een reden: van Tallinn naar Letland is gewoon een end en alle leuke plekken daartussen zaten vol. En och een korte retraîte na alle cultuur en historie zou misschien best lekker zijn? Op booking stond een fris Vakantiehuis met eigen sauna tussen de bossen en Parnu op een half uur rijden? Nou daar konden we voor de afwisseling best twee dagen mee vullen.

Dus stonden we gister op de stoep van ons aantrekkelijke adresje, dat in real life nogal verbleekte bij de opgepimpte foto’s van de site. Het bleek gewoon het onverkoopbare huis van grootmoeder. De familiekiekjes zijn weggehaald evenals de Estse versie van “zigeunerin met traan”. Het fornuis uit 1900 moesten we maar niet gebruiken: daarmee stookte je het hele huis. De slaapkamers boven hebben vrolijke “Mooiste visje van de zee” sierstroken, de muur van de slaapkamer beneden heeft schimmel. Volgens onze contactpersoon werkte de originele sauna in de schuur nog prima! Er lag plenty hout om hem te stoken, maar denk er wel aan om de deur op een kier te houden. Anders zou je hem van binnenuit niet meer open krijgen. Hmmm? Schrap sauna.

Enfin. Je bent er dus je maakt er het beste van. Hee! We hebben met de Herriemenieweekenden wel op gekkere locaties verbleven. Dus Hans stak de haard aan, Mir ontsmette de afvoerputjes en het kookgerei en kookte pasta. En Frank en Marit kickten Cold Turkey af van de WiFi. Marit vond een playlist met “nummers die mama leuk vindt” en later vonden we nog muziek van Paul Simon. Zo beleefde de Reisfamilie toch nog een verrassend gezellige avond in Uulu.

Zoals gezegd, hadden we vanmorgen geen haast. In Uulu is geen bakker, dus daar hoefden we niet heen. In de badkamer hing een raar luchtje, dat erger werd naarmate je langer douchte, dus de hele familie was in recordtijd klaar om naar het Soomaa National Park te gaan.

En dat is best de moeite waard. Kijk maar:Advertenties

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in Baltics en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.