The Truman show?

Is Singapore perfect? Ik denk het niet. Zo is er wel het een en ander over het politieke systeem op te merken en Singapore is de op drie na duurste stad ter wereld om in te leven (en vakantie te vieren ook denken we). Maar het is hier allemaal wel erg goed geregeld, schoon, vriendelijk en vul maar in. Misschien iets te perfect? Misschien wel. De draconische boetes op bijna alles zorgen voor een bovenmatig schone stad. Daarnaast zijn de straffen voor misdrijven zoals bekend ook niet mals. Doodstraf verplicht voor drugshandel zorgt ervoor dat ons soort coffeeshops Singapore nog niet bereikt hebben. Het voelt af en toe een beetje onwerkelijk, alsof je als Jim Carrey rondloopt in de Truman Show.

Maar dat alles gezegd hebbend; het is wel leuk allemaal hier. De reisfamilie heeft wel wat met Technologiemusea, dus we beginnen vandaag in het Science Center in Jurong, zo’n 18 kilometer vanaf downtown Singapore. Weer zo’n Evoluon ervaring, perfect uitgevoerd.

Leuke kijk- en doeervaringen en allerlei thema-afdelingen, waarvan die over angst een van de leukste was en die over oud(er) worden een van de meest confronterende.

Ook confronterend: een Durian McFlurry “McDonalds gift to the nation”. Zelfs de nasmaak van een hapje kwam uren later nog maar boven. Durian? Not even once.

Chinatown is in hoge mate toeristisch, maar wel leuk, dus we maken een rondje. gevolgd door een bezoek aan een (één) winkelcentrum op Orchard Road.

Ook leuk in Chinatown; gratis behandeling van allerlei kwalen door middel van handoplegging. Wij denken dat het effect psychisch is.

We sluiten af met een maaltijd bij Maxwell Road en een ontmoeting met Bryan, een oud-collega van Hans. Perfect dagje, morgen moeten we naar huis.

Advertenties

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op The Truman show?

  1. Natanya zegt:

    Mooie belevenissen weer💁💁

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.