Reizenmetkinderen

20130812-202631.jpgMoet je dat nou wel doen, ver op reis met (jonge) kinderen. Nou moet er helemaal niks, maar het is opvallend hoeveel mensen opeens een mening hebben als je vertelt dat je met (jonge) kinderen op vakantie naar Azië gaat. Heb je geen vooroordelen, lees dan vooral de rest van de site. Heb je zo je twijfels, lees dan vooral hier door en tel met een knipoog mee hoeveel (voor)oordelen je deelt met best veel anderen.

Is het wel veilig?
Ongerustheid. Komt vooral, maar zeker niet exclusief voor bij grootouders. Wat kan er allemaal wel niet gebeuren. Er zitten immers enge beesten, enge ziektes en het is ver weg. Informatie is de sleutel. Zo heeft dit reisblog erg geholpen bij het geïnformeerd houden van de grootouders van de reisfamilie. Waar vroeger bellen na vier dagen al te laat was, krijgen we tegenwoordig de reactie: o, maar dat hebben we al gelezen.

Maar er zijn och wel enge ziektes?
Ja, die zijn er. En je hebt dus wat extra vaccinaties nodig op het standaard Nederlandse pakket en afhankelijk van je bestemming anti malariapillen. En als je je kinderen in Nederland ook niet laat vaccineren? Wees dan blij dat je meeprofiteert van de ouders die dat wel laten doen, maar dan is het ook verstandig om weg te blijven uit de rest van de wereld.

Daar heeft zo’n kind toch niks aan
Met als variant: “Daar herinnert zo’n kind zich toch niks van”. Mijn reactie: goh, hoe weet je dat? Ben je zelf al eens zo op vakantie geweest? Gaat het om herinneringen achteraf, of om plezier in het hier en nu? Overigens: het is opmerkelijk wat onze kinderen zich na dik 10 jaar reizen in Azië allemaal wel herinneren. Juist ook de kleine dingen die volwassenen niet (meer) zien.

Ze hebben net zoveel plezier op de camping, het strand, etc..
Zie de vorige bullit. Aangevuld met: papa en mama mogen ook plezier hebben.

Kinderen hebben toch geen belangstelling voor tempels, musea, etc..
Jouw interesses zeggen veel over jou, maar niets persé over onze kinderen. Je maakt het leuk door verhalen te vertellen. Dat kunnen ook (zelfbedachte) sprookjes zijn, maar de echte historie van een plek is vaak beter dan een sprookje. En dan nog; tempels zijn geweldig leuke speelplekken.

Dat kost veel te veel, dat kan ik niet betalen.
Ik kan niet in jouw portemonnee kijken en met een bijstandsuitkering wordt het inderdaad heel lastig. Maar ga je wel elk jaar een week op wintersport? Dan is een Aziëvakantie al meer dan de helft betaald. En als je echt low budget zou gaan, de hele. En over mensen die drie weken in het hoogseizoen all inclusive naar Turkije gaan: jij kunt heel veel besparen.

Kinderen kunnen niet tegen een lange vliegreis
Vaak beter dan papa en mama.

Kinderen lusten het eten ‘daar’ niet.
Bijna overal zijn de vier P’s beschikbaar: Pizza, Pasta, Pannekoeken en Patat. Die vullen we zonodig aan met een vitaminepil. Maar rijst, groente, fruit is er ook altijd en wordt desgewenst op maat gekookt.

Zijn daar niet voortdurend demonstraties, terroristen en bomaanslagen?
Neen, dan kun je beter naar Parijs, Londen of Madrid gaan. Overal loop je risico’s.

Ik ben nog niet overtuigd, maar wil stiekem wel meer weten. 
Lees verder op deze site of op  www.verrereizenmetkinderen.nl .

Een reactie op Reizenmetkinderen

  1. ik zeg doen. herinneringen voor later creer je nu. Neem de tijd samen met je kinderen nu ze nog klein zijn. deze momenten vergeet jij en je gezin nooit meer.

    wij hebben nu drie lange reizen met ons gezin gemaakt dus hebben enige ervaring in het reizen met kinderen.

    kijk ook eens op facebook volop genieten in azie en wellicht kunnen we je inspireren om dromen te realiseren.

    mvg jeroen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.