Meenemen

Daar is eigenlijk maar een antwoord op: MINDER! Bijna alles is te koop en dus doe je er goed aan je waanzinnig te beperken in wat je meesjouwt. Neem gerust je favoriete onderbroek, scheerschuim, BH, maandverband, shampoo of wat dan ook mee, maar bijna alles is te koop. Heb je echter en favoriet merk zonnebrandcrème of tampons, dan zou ik die wel meenemen. Ik ken overigens mensen die zonder koffers naar Thailand reizen en met 80 kilogram terugkomen.

OK, maar helemaal met niets is ook weer zo weinig. Als je dan toch wat mee wilt nemen, dan zou onderstaand lijstje kunnen helpen. Het is gebaseerd op twee volwassenen en twee kinderen. De afgelopen jaren checkten wij op Schiphol voor 4 – 5 weken steeds zo’n 20 tot 22 kilogram in en daar zaten dan ook nog (weg te gooien) tijdschriften in. Dan moet je inderdaad onderweg laten wassen, maar dat is in Azië nooit een probleem en kost erg weinig.

Lowe TT travelbagWij hebben twee Lowe Alpines TT travelbags van 70 liter en daar past met gemak alles in voor twee volwassenen en twee kinderen van (2014) 13 en 12. Ze zitten zeker ook niet vol. Het zijn van die rugzakken waarvan je de banden kunt verstoppen voor vervoer met het vliegtuig. Je kunt ze ook krijgen met een dagrugzakje dat daar weer oppast; dat lijkt handig,maar is het niet (te dikke bobbel om ze in een bagagerek te stoppen en als je ermee loopt een verkeerde gewichtsverdeling.

naaec70087_3131_05_nl

Thule Subterra 34 Rugzak

Hans heeft nog een flinke dagrugzak (Berghaus Munro), die precies binnen de maximum IATA normen voor de handbagage valt. Mirjam neemt een beschaafde reisschoudertas (Eagle Creek Vagabond) mee. De kinderen hebben elk een kleine dagrukzak.

Sinds kort door alle elektronica die we meesjouwen: Thule Subterra 34 Rugzak, past binnen alle handbagageregels en is me toch een partij handig

Wat nemen we ongeveer mee:

munroe

Berghaus Munroe

Hoedje/pet
Dichte stevige schoenen (Tropenboots van Aigle)
Slippers Teva
Sokken 4 paar
Zwemgoed
Onderbroeken 4 a 6 pp
Bh’s (voor de dames)
Afrits/lange broeken 2 per persoon
Korte broek/rok/overgooier
Regenjack 1 per persoon (maar nu niet meer; je word er toch zeiknat in; we kopen een paraplu)
Shirts lange mouwen 1-2 per persoon
Shirts korte mouwen/polo/t-shirt 3 pp (ook om in te slapen voor pa en ma)
Pyama (voor de kindjes, maar die slapen tegenwoordig ook in T-shirt)

Daarnaast

Eagle Creek Vagabond

Eagle Creek Vagabond

Knuffels (als ze nog klein zijn)
Wat lego en playmobil (als ze nog klein zijn)
Papier, stickers, stiften Notitieboek
Tijdschriften
Zakmes
Lantaarns met batterijen omgekeerd erin

Buiktasjes/riem voor passen ed
Creditcards op verschillende rekeningen
Bankpassen op verschillende rekeningen
Kopieën paspoorten
Paspoorten zelf
Tierips
Slotjes voor rugzak
Telefoons en oplader
Fotocamera, SD kaarten en batterijenoplader
iPad

Medische kit