Happy end, happy end

20120809-101657.jpg

We vliegen op het vrij ongelukkige tijdtip van half twee ’s nachts. Nou ja, als je over Korea vliegt zijn uiteindelijk alle tijden ongelukkig. We eten nog een pizzatje, douchen uitgebreid en zitten om negen uur bij Gusti in de auto naar het vliegveld. Het is donker, dus we krijgen niet alles mee, maar wel dat Zuid Bali ernstig ontwikkeld is.

Er doen dramatische verhalen de rondte over luchthaven Ngurah Rai. Nou dat valt allemaal wel mee; de checkinn is efficient, de immigratie en veiligheidscontrole ook. Er zijn zat te dure winkeltjes, er is maar een maar. Er is veel te weinig ruimte om te zitten. Alleen in de restaurants kan dat wel, dus wij vermoeden een complot om of de omzet van de winkels, of de omzet van de restaurants drastisch te verhogen. We gaan in een restaurant hangen met de electronica totdat onze vlucht wordt omgeroepen.

En er wordt erg veel omgeroepen. Iedere mededeling in het Indonesisch begint met “Happy end, happy end”. Vinden wij toepasselijk voor onze vakantie, maar het zal wel een ‘mama appelsap’-momentje zijn.
Zo’n midden in de nachtvlucht is niks. We pakken een filmpje, een deel van de reisfamilie pakt vier uur slaap, een deel niet. Na het niet overdreven goede ontbijt zijn we dik zeven uur later in Korea.

In Seoul moet weer geknutseld worden in het culturele centrum, met deze keer weer de mazzel van een muzikaal optreden.

20120809-104021.jpg

Koreaanse muziek is een acquired taste. Het voordeel van de fluitiste boven de harpiste is dat de fluitiste er niet bij kan zingen. Nog twee uur, dan vertrekken we naar Nederland. Tijd dus nog voor een lekkere douche. Die zijn hier ook gratis

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in Indonesië en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Happy end, happy end

  1. Roger & Debora Eilbracht zegt:

    Hallo,
    Leuk om deze blog te lezen. Ik kwam er toevallig op terecht toen ik aan het goochelen was. Wij (gezin van 5) willen in de zomer van 2013 naar Indonesie en de goedkoopste manier is momenteel ook via Korean Airlines. Zoals ik bij jullie lees is het prima te doen. Ik zag dat ze wel onderaan staan op de lijst van ‘veilige’ luchtvaartmaatschappijen, vandaar dat ik aan het zoeken was naar anderen die het ook hebben gedaan. Hebben jullie ook een half jaar van te voren geboekt, of worden de tickets nog goedkoper? En hebben jullie de hostels/hotels van te voren in Nederland geboekt? Ik hoor graag van jullie!
    En nog fijne feestdagen 🙂

    • reisfamilie zegt:

      Korean Air is een tijdje (vorige eeuw) minder briljant geweest. Zijn ooit op de snelweg in Cairo geland. Ik vind het een prettige maatschappij, al is het wel lang vliegen. Zorg na aankomst voor de nodige rust. Meteen door naar Bogor us een goede optie. Met vluchtprijzen weet je het nooit, mar veel lager dan ze nu staan worden ze niet. Veel plezier!

  2. Annet zegt:

    Hoi,

    Hoe hebben jullie de prive-auto’s met chauffeur geregeld? En waar hebben jullie overnacht toen jullie met de bus naar Pandagaran trokken? Leuk om jullie verhalen te lezen! Bedankt!

    • reisfamilie zegt:

      Dag Annet, 

      Dankjewel. Als je de blog even terugleest, dan vind je bij Bogor en Bromo de firma’s waar ik een auto heb geregeld. Overigens een reisbureautje binnen lopen is ook altijd een goede optie. 

      Op jakarta hebben we gewoon een taxi naar bogor genomen

      Groetjes,

      Hans

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.