Laatste dag

20120808-172438.jpg

De laatste volle dag in Indonesië komt maar langzaam op gang. Niet iedereen is vroeg gaan slapen, dus we luieren wat uit. Pas tegen de middag gaan we naar het Arma Museum. Het Arma museum ligt aan de zuidkant van Ubud en is een oase van rust. Het heeft een collectie lokale Balinese schilderijen en wisselende tentoonstellingen.

Er is een speciale tentoonstelling over Walter Spiese, en in Rusland geboren Duitse schilder, choreograaf, schrijver, fotograaf en mecenas. Vanaf 1927 woonde hij op Bali. Hij runde een hotel, maar wordt vooral ook gezien als een van de aanjagers van de Balinese kunst. Hij zorgde er ook voor dat veel andere kunstenaars naar Ali en Ubud kwamen. Hetliep slecht me Spies af. Bij het uitbreken van de tweede wereldoorlog werd hij door de Nederlanders als vijandelijk staatsburger gearresteerd. Hij wed op een schip gezet om naar Ceylon gedeporteerd te worden. Het schip werd echter door een Japanse torpedo tot zinken gebracht, waarbij Spies en de medegevangenen om het leven kwamen.

Het is een plezierige plek. Buiten zitten ambachtslui hout te bewerken. Binnen is het koel en rustig en er is een restaurant met gratis koffie of thee. We blijven er een paar rustige uurtjes. Daarna terug naar onze villa om te eten, te douchen en in te pakken. Vannacht om half twee vliegen we terug naar Nederland.

Advertenties

Over Reisfamilie

Graag onderweg
Dit bericht werd geplaatst in indonesië en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s